2011. január 14., péntek

Corner nyomozó vagy Ethan?





Az első gondterhes nap után már simábban pörögtek az események. Corner nyomozó behívatta a profilkészítőt, és a pontos leírásommal együtt végül sikerült élethű képet készíteni a robbantós őrültről. Jhonny kedvesen megszorította a kezem, amikor látta, hogy megborzongok a kép láttán. Corner azonban rám se hederített, csak kikapta a rajzoló kezéből, és elviharzott, hogy szétküldje a megyében mindenfelé.

A kórterem előtt váltószolgálatban voltak az őrök, és mindenki végtelenül kedves volt. ég azok is, akik szánakozva nézték gipszbe börtönzött kezemet.

A napjaim gyorsan pörögtek egymás után. Jhonny végig mellettem volt, szó szerint mindenben a segítségemre akart lenni, és amikor megfenyegettem, hogy aznap jóval éjfél előtt fogok elaludni, csak akkor engedett ki a mosdóba. Persze akkor sem egyedül – felhívta Juliette-t, és megkérte, azonnal jöjjön a kórházba.

Juliette halálra váltan érkezett meg, és amikor megtudta, hogy csupán a zuhanynál lenne rá szükségem, fogta az ágy alá készített ágytálat és fenyegetően felemelve indult Jhonny felé.

– Azt hittem, valami baja van, te bolond! – kiabálta, és lesújtott az ágytállal Jhonny izmos vállára.

Jhonny nevetve lépett arrébb, de úgy láttam, meg se kottyan neki, hogy szétvernek rajta egy egész klotyót.

– Hiszen baja van – mutatott rám magyarázatképpen. – Szeretne megfürdeni három hetes cicamosdás után. Nem hívtalak volna, de nekem nem engedte, hogy csináljam.

Juliette hirtelen abbahagyta a csépelését, és ahogy megállt mozdulat közben, felismerés suhant keresztül csinos vonásain. Éreztem, ahogy a vérem sűrűn az arcomba szökik. A barátnőm bizonyára tudta, halálra rémít a gondolat, hogy Jhonny egy szál semmiben kimossa megfáradt testemből a csatakot, vagy egyáltalán...

– Óóóh – kanyarintotta érzéki ajkaival sejtelmesen a meglepett hangot –, értem már. Mindent értek. Teljesen jól tetted, hogy hívtál.

– Igazán? – kérdeztük egyszerre.

– Hát persze. Csak mielőtt kezelésbe veszlek, el kell mennem, beszerezni ezt azt – vonta meg a vállát, majd macskaszemeit összeszűkítette, úgy vette szemügyre Jhonnyt.

– Mire készülsz, Juliette?

– Csupa jóra – kacsintott jókedvűen, majd visszatette az ágytálat a helyére, és megragadta Jhonny kezét.

– Tiszta a kezed? – csúfolódott Jhonny, mire barátnőm a szemeit forgatta.

– Az ágytál tiszta, Mr. Nagyokos, Jasmine sosem használná. Na, gyerünk, ne húzd a drága időmet!

– Hová viszed? – kérdeztem riadtan, amikor láttam, hogy az ajtó felé vonszolja a vonakodó Jhonnyt.

– Egyelőre nem rád tartozik... – vágta rá Juliette, de aztán észrevehette rémült pillantásomat az óra felé, mert hozzátette. – Ne izgulj, visszahozom időben.

Tiltakozásra nyitottam a számat, de már nem volt időm hangot adni, mert nyílt az ajtó, és Corner lépett be civilben. Juliette csaknem beleütközött, de ezúttal időben visszafogta magát.

– De jó, hogy jön. Vigyázhatna kicsit Jasmine-re, míg mi veszünk ezt-azt – fecsegte fölöslegesen, hisz nyilvánvalónak tűnt, hogy épp indulnak.

Corner gúnyosan felvonta az egyik szemöldökét sima homlokába, ahogy észrevette Jhonny gyanakvó pillantását.

– Miért is van itt?

– Hogy vigyázzak rá, míg maguk elmennek venni ezt-azt.

A szavaiból sütött a félreértelmezhető gúny, de Jhonny nem foglalkozott vele. A fogait csikorgatta, míg odalépett az ágyamhoz. Lehajolt, én pedig elvesztem a barna szempárban.

– Mit szeretnél? – súgta reménykedve.

Felnyúltam, és végigsimítottam borostás arcán.

– Hogy kikapcsolj kicsit ebből az őrületből.

– Nincs rá szükségem – morogta kedvetlenül, de azért elindult Juliette után.

– El sem búcsúzol? – kérdeztem sértődöttséget színlelve, somolyogva. Tudtam, mit fog felelni.

Megállt az ajtóban, és ellenségesen meredt Cornerre.

– Nem. Majd, ha visszajöttem – mondta, majd még egy pillanatnyi hezitálás után kirontott az ajtón.

A hirtelen beállt csendben felnéztem a nyomozóra. Corner arca kifürkészhetetlen volt, vastagan duzzadó izmos karját összefonta széles mellkasán, és várakozón nézett rám. Hirtelen egészen aprónak éreztem magam, és a férfi hatalmas termetének köszönhetően, mintha a szoba is összement volna. A fenyegetés tapintható volt...

4 megjegyzés:

Viki írta...

Szia Benina.Eloszor is megegyszer koszi, hogy kitetted a blogomat.
Azt szeretnem kerdezni, hogy az irasaid elott ( ertem ezt a blogos tortenetekre es a rendes konyveidre is) felvazolod a karaktereidet, vagy pl.a tortentet, vagy csak spontan el kezdesz irni?
A mai tetszett,mar varom, vajon mi fog tortenni, ha eljon az ejfel.:)

A.Kata írta...

Szia Benina!
Ne haragudj, hogy mostanában nem írtam neked kritikát, de figyelemmel követem ám az eseményeket, mindig várom, hogy mikor lesz friss!
Nagyon szeretem ezt a sztoridat (is), annyira jól kitaláltad ezt a varázslatot az életben tartó csókkal. :) Komolyan izgultam értük a múlt részben, hogy időben összejöjjön a csók... Ez a titokzatos támadó-szál is nagyon izgalmas, és nekem Corner nyomozó személye is olyan gyanús, valahogy nem bízom benne, szerintem Jhonny nem ok nélkül nem szimpatizál vele... A mostani rész is jó volt (bár elég rövidke), nagyon kíváncsi vagyok, mit talált ki Juliette (akiről nekem most kicsit Alice jutott eszembe, ő szokott így pörögni. :) Az ágytállal püfölős jelenet nagyon tetszett... :D
Viszont tényleg hamarosan véget ér a sztori?!? Én azt hittem, hogy még sok hátra van, hiszen itt ez a robbantós szál is, meg a prlógusban előrevetített jelenet - amitől előre tartok, hogy mikor jön és főleg, hogy mi lesz utána...
Remélem, ezt a sztorit nem fogod olyan kurtán-furcsán lezárni, mint a Modern tündérmesét... Persze akárhogy is lesz, szívesen olvasom a történetet!

Puszi:
Kata

benina írta...

Kedves Viki!
A karaktereimet és a történetet nem szoktam előre levázolni soha. Menet közben, ahogy írom, utólag szoktam leírni a kinézetet, nehogy zöld szemet írjak később egy kék szemű karakternek :) Külföldről írsz? Láttam a blogodon is az ékezethiányokat.

Drága Kata!
Nem kell agódnod :D Ezt nem csapom félbe, hiszen tulajdonképpen ezzel a történettel vezetem fel a Tükört. Ebben szerepel Corner, aki később abban főszereplő lesz ;)
Rövid lett, mert későn értünk haza, de vasárnap egy plusszréssze vígasztallak benneteket. :)

És nagyon örülök, ha tetszik :)
Puszi:

Benina

www.versekazejszakabol.blogspot.com írta...

Igen,tudom hogy zavaro, sajnos nincs a billentyuzetemen magyar abc, de ez csak januarban lesz igy